Wednesday, January 23, 2013

Salam Blogger,

Kalau ikutkan nak jana pendapatan di blog dan internet. Memang banyak caranya dan salah satu cara yang aku gunakan selama aktif berinternet ini adalah Churp Churp

.Adala dapat 3 - 4 cek dari Churp Churp sebelum nie. Sebelum ramai aktif dalam Churp Churp nie, banyakla aku dapat. Tapi bila dan ramai join Churp Churp, nak jana pendapatan memang agak susah sikit kerana kena bersaing dengan ramai lagi blogger dan lain-lain orang.


Tapi alhamdulillah jugakla dapat cecah nilai minima untuk Churp Churp nie walaupun pendapatannya tak seberapa.

Lepasla nak bagi hadiah kat rakan-rakan blogger nie. Nak meriahkan kembali dunia blogging.

Duit ini akan disalurkan kepada Peraduan Duit Tunai Untuk Blogger yang sedang dijalankan di Blog Myrazis.

Kawan-kawan bolehla join Churp Churp nie kalau nak jana pendapatan secara senyap sambil online dan bertwitter atau berFacebook. Kalau nak fokus memang takkan mampu nak tanggung perbelanjaan bulananla dengan Churp Churp nie. Kalau nak seronok-seronak, bolehla.

Boleh join dengan klik sini ===> JOIN CHURP CHURP

Tuesday, January 22, 2013

Salam 1Malaysia untuk semua,

Anda dah tahu ke berkenaan peraduan yang sedang berjalan di Blog Myrazis? Peraduan yang sangat mudah untuk join. Peraduan yang memberikan anda RM50 jika menjadi top referrer ke blog Myrazis.

Peraduan ini akan berjalan sepanjang tahun 2013 dan pemenang akan diumumkan setiap bulan. Ini bermakna, akan ada 12 pemenang sepanjang tahun 2013 ini.

Rugi kalau tak join. Senang jer nak menang tau. Sangat mudah. Refer trafik ke blog Myrazis jer.

Jom join dengan klik gambar kat bawah nie.


Tuesday, January 1, 2013

Salam 1Malaysia.

Hari ini nak kongsikan Cara Solat Dhuha, Doa Solat Dhuha sempena hari Jumaat yang berkat ini.

Semoga ia dapat dijadikan panduan dan amalan sepanjang kehidupan kita yang terlalu singkat ini.

Pengenalan Solat Dhuha:
Rakaat : 2,4,6 hingga 12
Waktu : 10 pagi, atau antara 7am - 1pm petang sebelum waktu zohor, “Solat Dhuha ini afdalnya ketika matahari telah meninggi dan kian panas sinarnya.” Imam Nawawi menghuraikan masa tersebut sebagai masa berlalunya seperempat tempoh siang hari iaitu pukul 10 pagi hingga 1 petang (Kitab al-Majmu’ karangan Imam Nawawi).

Cara Ringkas Solat @ Sembahyang Sunat Dhuha :

1. Rakaat Pertama Lafaz Niat Solat Dhuha, "Allahuakbar" & Niat dalam hati :
- Lafaznya: "Sahaja aku sembahyang sunat Dhuha 2 rakaat kerana Allah Ta'ala"
- Baca Alfatihah hingga akhir
- Baca Surah, pendek pun takpa. (lebih Afdhal jika baca surah As-Syams )

2. Rakaat Kedua
- Baca Alfatihah
- Baca Surah, pendek pun takpa. (paling afdhal surah Addhuha)
- Ketika sujud rakaat terakhir, baca 3x:
- Tahiyyat akhir & Beri Salam..

3. Doa Solat Dhuha

Maksudnya: Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu,
keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu,
kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah,
jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu,
limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.


Semoga perkongsian ini dapat dijadikan panduan kepada semua dan dapat memberi manfaat kepada kita semua.

Sumber Entry: Lanun Sepet, Permai1

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Get this widget