Monday, June 10, 2013

Salam 1Malaysia,

Memang menjadi rutin sejak berniaga dan kerja sendiri ini, aku akan bercuti selepas selesai 1 tugasan yang mencabar dan memenatkan. Tujuannya adalah untuk menghargai diri dan orang-orang yang terlibat dalam kerja keras yang telah lalu.

Tahun ini misi untuk ke Universal Studio Singapura (USS) telah berjaya. Puas hati walaupun perjalanan yang singkat.

Kami tidur di Johor Baharu, kemudian awal pagi baru bergerak ke Singapura menaiki bas terus ke Pulau Sentosa, tempat terletaknya USS.Tambang bas cuma RM5 sahaja. Murah dan senang. Kalau anda merancang nak ke USS, baik anda ikut cara kami, naik bas jer.

Senang dan menjimatkan masa. Ditambah pula jika anda tak tahu jalan di sana. Memang haru biru dan pasti akan sesat. Jika sesat, rugi masa nanti.

Satu lagi tips bercuti ke Universal Studio Singapura (USS) adalah, kalau anda bercuti ketika waktu orang bekerja seperti hari Isnin hingga Jumaat, dinasihatkan keluar dari hotel dan mulakan perjalanan selepas orang masuk pejabat. Lebih kurang pukul 9 pagi bolehla kita mulakan perjalanan kerana jika tidak kita akan tersangkut dalam kesesakan orang nak bekerja di Singapura.

Pasal makan, jangan risau yer sebab dalam USS sendiri ada kedai makanan Halal. Sedap dan lazat lagi.

Berikut antara gambar yang sempat diambil sepanjang percutian 3 hari 2 malam kami.


Kawasan wajib ambil gambar. Mesti kena ada. Maklumla simbol kepada Universal Studio.Antara ole-ole yang dibeli sebagai tanda kenangan melawat USS.Sekian. Dalam USS taknak cerita sangat, korang pusing dan rondala sendiri yer.

P/S: Simpan duit nak jalan ke tempat lain pula lepas ini.

Tagged: ,

0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Get this widget