Thursday, August 1, 2013

Salam 1Malaysia,

Dah lama aktif dalam blogging nie sebenarnya. Tapi pendapatan takdela dapat sampai 4 angka macam blogger-blogger lain. Pendapatan dari blogging nie cukup sekadar suka-suka jerla.

Kalau nak kata pendapatan dari Nuffnang tu, memang dah lama tak meningkat dah. Dah hampir setahun, nilainya sama jer. Naik pun seringgit dua jer sebab memang dah lama tak dapat BE.

Lagi satu sebab dah lama tak berblogging secara serius. Dah lama tak post di blog. Pendapatan dengan blogging pun dah ke laut Merah. Bukan Laut China Selatan. Laut Merah terus.

Tapi disebabkan Ramadhan nie, mood berblogging dah datang balik, tapi tak taula berapa lama mood ini akan ada. Mungkin lepas nie kalau kerja offline terlalu banyak, memang tak sempatla nak update blog-blog yang ada.

Hasil dari berblogging nie untuk bulan Julai nie datang dari pengiklan yang letak banner diblog dan memang dah lama letak iklan di blog. Jadi pendapatannya tu maintainla.

Sumber Pendapatan Blog Bulan Julai 2013:

Pengiklanan di blog (Pengiklan Direct): RM150.00

Affiliate Marketing: RM0.00

Pay Per Click (Nuffnang & Etc): RM0.00

Lain-lain: RM0.00

Jumlah: RM150.00

Jadila dapatla duit untuk beli baju raya sehelai.



Tagged: ,

0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Get this widget