Thursday, February 13, 2014

Assalamualaikum semua.

Blogging makin senyap selepas kehadiran Facebook dan Twitter serta social media lain.

Tetapi ramai Otaimer yang masih kekal dengan dunia blogging walaupun mereka juga menggunakan social media seperti Facebook, Twitter mahupun Instagram.

Mereka kekalkan blog mereka kerana itu adalah asset kekal mereka. Manakala Facebook, Twitter mahupun instagram adalah asset sewaan. Boleh hilang dalam sekelip mata sahaja.

Tetapi diingatkan supaya jangan buat blog dengan menggunakan sumber copy paste kerana salah dari segi etika dan lagi satu, ia akan merugikan di jangka masa panjang.

Jika anda cipta artikal anda sendiri, anda boleh kongsikan/share berkali - kali di Facebook atau Twitter anda selepas ini.

Kebiasaannya ada ketika kita akan ketandusan idea untuk menulis, dan pada waktu inilah artikal yang anda karang akan berguna.

Anda boleh kongsikan kembali dan mendapat pelawat daripada artikal tersebut. Artikal lama pun boleh menarik pelawat asalkan bukan artikal copy pste dari akhbar semasa atau media hiburan. Ianya sangat rugi.

Dan seperti yang ramai ketahui, setiap pelawat ke blog anda berpotensi untuk memberi pendapatan tambahan kepada anda. Oleh itu, pelawat perlu terus datang ke blog anda walaupun blog anda tiada update baru.

Tagged:

0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Get this widget