Thursday, April 24, 2014

Assalamualaikum Semua.

Petang-petang waktu hujan memang best minum kopi sambil makan cekodok. Tapi nak buat cekodok sendiri takut tak sedap, terus hilang feel makan sambil hujan.

Jadi, sebagai jalan penyelesaiannya, masak jer Cucur Bilis Adabi. Senang jer nak disediakan. Cuma perlu bancuh, kemudian goreng dan boleh terus makan.

Cara mudah nak makan petang. Tak susah pun. Yang bujang-bujang pun boleh buat sendiri kat rumah. 7 minit jer diperlukan untuk memenuhi selera petang anda.

Ditambah pula dimakan dengan hidangan kopi O. Memang syok ooooo


Selain dari mudah, dapat jugak jimatkan duit. Tak perlu belanja kat kedai mamak. Lagi-lagi masa hujan. Memang mood nak keluar pun tak adala.

Sekian,

Tagged:

5 comments :

  1. aum..aum..sedapnya..lama dah tak makan cucur ikan bilis adabi ni

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum sheila datang blogwalking daripada blog kak mia liana http://www.mialiana.com/2014/04/senarai-url-blog-3.html

    *sedapnya makan cucur, petang2 gini.. alaa terliur sheila dibuatnyaaaa

    ReplyDelete
  3. Woot..woot..tumpang singgah.. ;)
    Cokodok pisang jugak legend..teehehe...;P

    #misiblogwalkingkakmialiana#

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cekodok pisang mmg lagend. Tp tak kena gaya buatnya mmg keras mcm batula. Utk keselamatan, beli yg ready utk goreng jer.

      Delete
  4. Salam ukhwah..jalan-jalan blogwalking dari senarai peserta Segmen Nak URL Blog #3 Mialiana.com.. salam perkenalan, salam ceria dari MyCherita

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Get this widget