Wednesday, April 9, 2014

Assalamualaikum Semua.

Seperti yang kita semua tahu, Google melalui Gmail telah melakukan pengasingan dalam inbox kita.

Pengasingan email yang kita terima kepada Primary, Promotions dan Social.

Ingatkan nak memudahkan kita pengguna gmail mengasingkan email yang kita terima. Rupa-rupanya ada tujuan lain yang Google lakukan.

Pastinya hal ini bukan kebetulan dan pastinya memang sudah dirancang secara teliti oleh Google.

Iaitu mereka mempromosikan pengiklanan mereka di dalam inbox kita dalam group Promotions secara tak langsung.

Bijak betul akal mereka memanipulasi perubahan baru.

Trend terkini pengguna Gmail yang membaca email melalui smartphone telah sedikit sebanyak menjejaskan kempen PPC Google Ads.

Dah tak ramai pengguna gmail buka akaun melalui PC atau laptop, jadi memang berkurangla pengiklan akan dapat klik.

Sebagai jalan penyelesaiannya, iklan dimasukkan secara automatik dalam group promotions di dalam Inbox Gmail kita.

Contoh macam gambar kat bawah nie. Bijakkan Google? Anda pun boleh guna pakai idea Google ni tau.

Pastikan kita sebagai usahawan perlu melakukan perubahan agar bisnes kita terus relevant dan di terima ramai dan paling penting, kita tidak ketinggalan berbanding pesaing kita.

Sekian

Tagged: , ,

0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Get this widget