Saturday, November 29, 2014

Sifat kreatif manusia memang ada macam macam gaya.

Kat ais boleh, kat makanan boleh dan macam macam lagi.

Kat post kali ini Blog Perkongsian RH nak kongsikan 9 gambar ukiran buah yang sangat menakjubkan.

Hanya yang berkreativiti tinggi sahaja mampu membuatnya.

Kalau tangan keras macam aku nie, ukiran ular lidi bolehlah aku buat.

Korang pulak macam mana? Haiwan apa yang korang boleh ukir dengan buah?

1. Ukiran Buah berbentuk burung dan bunga.


2. Ukiran Buah berbentuk burung hantu yang cute.


3. Ukiran buah berbentuk Naga kayangan. Orang Cina suka nie.


4. Ukiran buah bentuk Landak. Aku rasalah Landak. Kalau haiwan lain tak taula pulak.


5. Ukiran sayur bentuk anjing.


6. Ukiran buah bentuk burung hantu yang merah menawan. Dah tak menakutkan.


7. Ini tak pasti burung apa. Tapi sangat awesome.


8. Ukiran buah bentuk merak kayangan. Cantik sangat.


9. Ini biasa jer. Tapi orang biasa biasa macam aku takkan mampu ukir buah jadi macam ini. Tangan kayu taip artikel kat Blog bolehlah.


Kalau ukir buah memang tak jadi apala. Kalau ukir burung, mau jadi jin hasilnya.

Tagged: , , ,

5 comments :

  1. Replies
    1. Yang Landak tu, simple tapi cute. Budak mesti suka.

      Delete
  2. Memang kreatif..kalau masuk bertanding ni mesti menang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Confirm confirmla akan menang. Kreatif tahap dewa 19.

      Delete
  3. mmg kreatif...kalau sy yg buat tak tahu jd apa.hihihihihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Get this widget