Sunday, November 23, 2014

Akhirnya selesai juga hutang yang terpaksa ditanggung kerana tak fikir panjang lima tahun lepas.

Maklumlah, baru kerja dan baru merasa gaji ribu ribu. Tak banyak manapun gaji ribu ribu tu. Tapi disebabkan kejahilan, terjebaklah dengan hutang Courts nie.


5 tahun nak menghabiskan hutang nie. Serik dah nak hutang kat kedai kuning biru tu. Dah cukuplah pengalaman meminjam dengan Courts nie.

Pinjamannya tak seberapa, seronoknya pun seminggu jer, tapi azab nak nak bayar hutang tu. Fuhhhh. Pening kepala nak fikir.

Sekarang aku dah set untuk tak beri perkakas rumah secara hutang lagi lepas nie.

Nak beli, beli cash jer bila dah betul betul cukup duitnya. Nak belajar beli cash jer lepas nie. Ikut nasihat pakar simpan duit.

Pada yang baru nak berhutang dengan Courts tu, kalau boleh lupakanlah. Cari dulu alternatif lain .

Dulu lecturer aku pernah cakap, Courts bukan jual barang sangat pun, tapi sebenarnya buat untung melalui financing yang dicas kepada customer.

Tagged:

0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Get this widget