Tuesday, December 30, 2014

Aktiviti biasa keluarga sebelah Wife pada hujung tahun adalah aktiviti Family Day. Memang meriah kalau berkumpul sebab keluarga sebelah wife ada 13 pak cik dan mak cik.

Boleh bayangkanlah betapa ramainya kalau berkumpul setiap hujung tahun tu.

Dan tahun ini Family Day diadakan di Pantai Puteri, Melaka dan ia lebih meriah kerana dibuat malam dan siang harinya.

Lokasi yang mudah akses oleh keluarga ini sebab meraka semua berasal dari Tangga Batu. Nak ke Pantai Puteri nie hanya 10 minit naik kereta, dan 5 minit jer kalau naik moto sebab ada jalan short cut.

Sebelah malam ada BBQ, bakar kambing golek dan sedikit majlis bacaan doa selamat di tepi pantai.

Gambar baru sampai tepi pantai untuk persiapan.

Hidupkan api untuk kambing golek time.

Ramai2 angkat kambing fresh untuk digolek.
Kambing sembelih sehari sebelum.

Dah naik, apa lagi, kipasla.
Acara sukaneka untuk kanak-kanak selepas majlis doa selamat dan sambil makan kambing golek.


Main Dam Haji memang best.

Team kami sedang menyusun aturcara dan aktiviti di hari Family Day.


Aku susun lagu jer pagi-pagi nie.


Semua lepas daftar berbaris ikut pasukan yang telah diundi.

Penuh kawasan nie dengan manusia berbaju biru.

Aktiviti pertama untuk pasukan. Explore Race.

Main Ting Ting pun salah satu acara.

Acara baling selipar sambil tutup mata. Macam mana tu?

Acara kegemaran ramai, Bola sepak pantai.

Pengampaian Hadiah oleh Nenek.

Last sekali macam biasa. Tangkap gambar sebagai kenangan.




Ini keluarga kami yang menganjurkan tahun ini.

Ini krew ISDA yang dibawa khas untuk tolong sepanjang Family Day ini.
Kalau takde mereka, letih kami nak uruskan sendiri.

Tagged: , ,

0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Get this widget