Tuesday, January 13, 2015

Percutian ini adalah bersempena hari jadi Wife pada 5 Januari yang lalu.

Kebiasaannya kami bercuti tak sejauh ini. Paling jauh ke bahagian utara, Pulau Pinang.

Tapi tak terasa jauh perjalanan ke Pulau Pinang sebab transit 1 malam di Taiping.

Jadi, perjalanan untuk bercuti ke Desaru ini yang paling jauh setakat ini. Lebih kurang 5 jam perjalanan pergi ke sana dari Selayang.

Perjalanan ke Desaru, Gambar 5 Beranak ISDA

Menginap di Lotus Desaru.

Tiba di Desaru kami memilih Lotus Desaru yang telah di booking oleh wife melalui Booking.com.

Dalam perjalanan nak pergi tu baru kami booking.

Inilah kelebihan bercuti pada hari orang lain bekerja. Bilik tetap available walaupun last minute. Tapi jangan amalkan. Salah timing, Tido tepi pantailah jawabnya.


Kawasan receptionist yang luas, boleh menampung ratusan orang.
Keadaan Dalam Bilik Lotus Desaru.

Untuk yang berbajet sederhana, dan bilangan ahli keluarga juga sederhana, sesuailah bilik ini.

Ada 2 tingkat. Tingkat bawah untuk ruang tv dan dapur. Atas untuk ruang bilik Tido.

Ruang rehat luas. Kalau ada anak bujang,, boleh Tido di ruang ini.

Dapur dan toilet

TV pakai tv zaman Jepun lagi. Tapi siaran banyak dan clear sebab guna Unifi.

Pemandangan dari bilik tingkat 5 Lotus Desaru blok B.

Pemandangan Taman Tema.


Salah satu sebab kami check in di Lotus Desaru adalah adanya taman tema air nie.

Sesuai kalau bawa anak2 kecil bercuti. Nak mandi laut memang tak boleh.

Apa sebabnya? Turun bawah lagi. Aku ada kongsi.

Gambar di Kolam Renang di Lotus Desaru.

Kolam mandi yang luas. Untuk kanak2 yg ada besi tu.


Kolam mandi kanak kanak

Memang best kalau bawa anak anak yang suka bermandi manda.

Pemandangan Tepi Pantai Lotus Desaru.

Pemandangan laut waktu pagi. Panas terik.

Ada Gazebo untuk bersantai bersama keluarga atau pasangan.

Siap ada warning. Berenang atas risiko sendiri.
Pantai dan pasir dah cantik dan menarik.

Cuma tak sesuai mandi bagi mereka yang bawa anak kecil bawah 5 tahun. Ombak agak kuat.

Untuk orang dewasa kalau pandai berenang, bolehlah mandi.

Kalau tak berapa pandai berenang macam aku nie, mandi kolam jer la lagi bagus.

Keadaan Ombak di Pantai Awan Desaru.

video

Sangat kuat ombak dan anginnya. Kami sekeluarga ambil gambar jer kat Pantai awam Desaru nie.

Sebagai kenangan.

Untuk percutian ini, perjalanan balik lagi lama, hampir 7 jam sebab tersangkut dalam kesesakan di highway.

Tapi perjalanan jauh tak terasa sangat sebab mood bercuti. Memangla jadi seronok dan hilang penat

Tagged: ,

1 comment :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Get this widget