Tuesday, June 30, 2015

Ini adalah iklan produk Makanan Frozen. 

Entry ini sangat sesuai untuk wanita bekerjaya yang suka memasak di rumah.

Wanita yang suka memasak sendiri untuk anak-anak dan seisi keluarga.

Ayam Berempah ini juga sesuai untuk peniaga kedai makan yang ingin mempelbagaikan menu hidangan kedai mereka.

Juga peniaga kiosk dan warung-warung.


Ayam Berempah Frozen ini sudah siap di 'marinated' dengan pelbagai rempah yang istimewa bagi memastikan keenakkannya.


Ayam Berempah Frozen ini sangat mudah di sediakan. Cuma perlu nyahbekukan, kalau ia beku. Dan terus goreng.

Itu jer langkahnya. Sangat senang untuk disediakan kan?

1 pack ada 5 ketul di dalamnya dan harganya juga berbaloi-baloi.

Kalau nak order, boleh lawat laman FB ISDA Lazat di www.facebook.com/isdalazat

Nak jadi agent pun boleh. Insha Allah produk ini bakal menjadi pilihan dan permintaan ramai.

Ini berdasarkan pelanggan baru kami boleh menerima dan menempah dengan kami sehingga 20 packs sehari untuk rakan pejabatnya.


Kalau berminat jadi agent juga boleh ke laman FB ISDA Lazat atau hubungi no 016-337 5579 ( kalau tak angkat call tu, whatsapp jer)

Wednesday, June 24, 2015

Lagi 1 kegilaan rakyat Malaysia dan juga rakyat negara lain yang mempunyai kuasa kewangan.

Selain dari kegilaan memiliki kereta mewah sebagai lambang kemewahan, no. plate cantik juga menjadi kegilaan dan lambah kemewahan.

Contoh no. plate yang mahal adalah BMW 1 - 9, RM 1 - 9 dan banyak lagi. Nilainya semua mencecah ratusan ribu ringgit.


Dan terbaru adalah no. plate dengan perkataan PATRIOT sedang dibida untuk mencari pemilik. Dan menurut laman JPJ, harga bidaan untuk no. plate PATRIOT 1 adalah bermula dengan harga RM1 juta.

Ini adalah harga permulaan dan pastinya akan ada yang membida dan harganya akan jadi lebih dari RM1 juta.


Ia akan menjadikan no. plate termahal Malaysia. Dan pastinya pemilik nya mahukan sesuatu keistimewaan dan sebab itulah mereka sanggup untuk menbayar harga setinggi dan semahal itu untuk no. plate sahaja.

Sumber: paultan.org

Bagi sesetengah peniaga, berniaga di bazar Ramadhan memangla sesuatu yang menguntungkan dan ada yang sangat sangat menguntungkan.

Tetapi tak semua mampu untuk survive dan kekal hingga ke penghujung Ramadhan.

Ada yang berniaga 2 hari dah tutup, ada yang berniaga seminggu kemudian tutup, ada juga yang lebih teruk, sehari dah tutup.

Bukan sebab malas nak berniaga, tetapi disebabkan tak balik modal.

Dengan keadaan ekonomi yang semakin mencabar ini, ramai yang mengawal perbelanjaan mereka.

Mereka lebih berjimat. Dan kurang berbelanja di bazar.

Ditambahkan lagi dengan cerita negatif tentang peniaga bazar. Lagilah mereka tak membeli di bazar.

Kesannya, peniaga bazar kecil kecilan tutup perniagaan mereka.

Yang boleh dan mampu survive hanya yang besar dan dah ada pelanggan tetap mereka sahaja.

Kalau peniaga baru, kena lipat gandakan usaha dan strategi, barulah mampu survive.

Makanan yang dijual haruslah sedap dan harganya munasabah. Ini penting untuk menarik pembeli datang membeli di gerai kita.

Apapun, bazar Ramadhan menjanjikan rezeki lumayan jika kita berniaga secara jujur dan ikhlas.

Wednesday, June 17, 2015

Lagi satu entry yang buat syarat untuk pastikan blog terus bernyawa.

Walaupun nyawa-nyawa ikan di darat jer.

Apapun, diucapkan selamat menyambut dan mengharungi Ramadhan tahun ini.

Semoga kita di beri kan kesihatan untuk meneruskan ibadah puasa selama sebulan disamping ibadah lain.

Jika ingin membuat jamuan berbuka puasa dan mencari katering, boleh le FB ISDA Catering.

Kalau nak Ayam Berempah Frozen yang boleh di goreng terus untuk simpanan di rumah dan dijadikan hidangan segera semasa berbuka mahupun bersahur, boleh ke FB ISDA Lazat.

Heheh, sempat promosi sikit.

Sekali lagi diucapkan salam Ramadhan kepada yang sudi baca post ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Get this widget