Wednesday, January 20, 2016

Maharaja Lawak Mega 2016 bakal bersiaran tak lama lagi, bermula 29.1.2016 nanti dan Senarai Penuh Peserta Maharaja Lawak 2016 sudah pun keluar.

Boleh rujuk di siakapkeli.my untuk senarai penuh.

Bagi aku, cuma 3 kumpulan dari senarai penuh peserta yang aku boleh kata pilihan. Yang lain biasa2 sahaja.

Tapi, kita tak tahu lagi prestasi mereka. Harap aku salahla.

Ini adalah Top 3 Pilihan aku untuk Maharaja Lawak Mega 2016.




Juara mungkin Bocey atau LOL.

Saturday, January 16, 2016

Sebut jer jenama Ramly, pasti dah terbayang dalam kepala kita syarikat apa Ramly nie.

Produknya sentiasa menjadi pilihan ramai terutamanya produk burgernya yang pasti sangat sinonim dengan burger jalanan kat Malaysia nie.

Rasanya memang tiada tandingan dan mampu menandingi kualiti rasa burger McDonald dan juga Burger King.

Kini, Ramly terus mengembangkan kuasanya dengan terbinanya kilang terbaru syarikat tersebut di Pulau Indah Klang.

Dijangka, jualannya akan mencecah RM2 billion selepas kilang barunya beroperasi dijangka pada 2018.

Satu pencapaian yang sangat-sangat boleh dibanggakan dan wajar kita contohi.

Syarikat yang didirikan dengan modal RM2000 sahaja, kini mampu mencecah jualan berbillion ringgit.

Sama-samalah kita terus mencontohi syarikat ini dan teruslah kita menyokong produk syarikat ini.

Sumber: The Vocket

Thursday, January 14, 2016

Jika ada pemilik produk atau servis yang berminat untuk produk atau servis mereka direview di dalam blog ini, bolehla hantarkan email ke blogger.razis@gmail.com.

Hantar butiran lengkap produk atau servis anda ke email di atas.

Cas yang dikenakan adalah sangat murah dan berpatutan.

Hanya RM10.00 sahaja untuk 1 posting.

Murahkan?

Jadi, apa tunggu lagi? Emailkan butiran segera untuk tindakan selanjutnya.

Review ini bukanlah untuk keuntungan semata-mata, cuma nak membantu rakan peniaga untuk mewar-warkan produk atau servis anda.

Kalaupun bukan untuk menjual, ia akan berkesan untuk tujuan pemasaran dan pastinya review tentang produk dan servis anda akan kekal di blog ini, selagi mana blog ini wujud.

Dan review itu akan ada dirangkaian enjin carian selagi ia ada dalam blog ini.

Jika berminat, cepat-cepat emailkan butiran ke blogger.razis@gmail.com

Saturday, January 9, 2016

Dah 9 hari berlalu untuk tahun 2016.

Dijangka 2016 adalah tahun yang mencabar, terutamanya dari segi ekonomi.

Ramai yang sedang berusaha untuk memastikan pendapatan utama terus stabil.

Ada yang dah diberhentikan kerja.

Ada yang sedang membina perniagaan sebagai #2kerja seperti yang disarankan menteri.

Yang mana dah ada #2kerja , mereka sedang membina #3kerja kerana kesempitan kewangan.

Apapun, berapa kerja sekalipun, apa yang penting adalah kehidupan dapat diteruskan bersama keluarga.

Lagi 1, bagi memastikan #2kerja anda itu meringankan, bukan membebankan adalah dengan merancang serapi mungkin.

Perancangan rapi akan menjayakan rancangan #2kerja anda itu akan meringankan bebas anda.

Kalau anda inginkan #2kerja yang melibatkan industri perkahwinan, bolehlah hubungi pihak ISDA Catering & Wedding Planner.

Mungkin anda boleh jadi agent jualan, atau mungki terus menjadi rakan kongsi di kawasan anda.

Bisnes berkaitan majlis perkahwinan Insha Allah sesuai dijadikan #2kerja kerana ia hanya memerlukan komitmen penuh pada hujung minggu sahaja.

Hari lain hanya dipenuhi dengan urusan biasa sahaja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Get this widget